Cauta rapid aici ↑

AFISARE - ASCUNDERE ELEMENT

Pe masura ce asimilam cunostinte noi se vor ivi situatii in care ne dorim sa ascundem un element din pagina web si pentru a realiza acest lucru limbajul CSS vine cu doua proprietatii care fac acest lucru si nu numai.

PROPRIETATEA DISPLAY

Cu ajutorul proprietati display vom putea sa ascundem un element de vizitatorul paginii web folosind valoarea none si odata cu aceasta valoare SPATIUL OCUPAT ESTE ELIBERAT . Aceasta valoare nu este singura pentru aceasta proprietate si daca ne dorim ca un element ce are ca setare default sa fie afisat unul sub altul, ca de exemplu o lista si sa-l afisam pe un singur rand in browser atunci in cadrul acestei proprietatii vom folosi valoarea inline. Putem face mai mult de atat cu aceasta proprietate , iar valoarea block afiseaza pe alt rand un continut dintr-un element, ca de exemplu <span></span> (chiar daca acesta face parte dintr-un element paragraf sau se repeta unul dupa altul) sau altfel spus este ca si cum am fi pus tag-ul <br /> (ce este echivalentul lui ENTER in WORD) dupa fiecare inchidere de tag.

PROPRIETATEA VISIBILITY

Aceasta proprietate va face acelasi lucru ca si proprietatea display , insa pentru a realiza acest lucru va trebui sa folosim valoarea hidden. Valoarea hidden va ascunde elementul din pagina web insa NU VA ELIBERA SPATIUL , este ca si cum ar avea transparenta totala sau opacitate zero. Proprietatea visibility mai are inca o valoare de afisare a elementului si aceasta este visible.

Pentru afisare pe un rand voi folosi exemplul de mai sus iar pentru a ascunde ultima poza voi folosi proprietatea visibility cu valoarea hidden cu declararea stilului pe element.