Cauta rapid aici ↑

CSS -- WIDTH - HEIGHT

Proprietatea CSS pentru stabilirea latimi si inaltimi unui element este width si height . Cele mai importante valori pe care le pot avea aceste doua proprietatii sunt declarate in procente , un numar de pixeli sau auto . Valoarea auto stabileste inaltimea sau latimea elementului in functie de cat continut are acesta.

Limbajul CSS ne ofera si alte proprietatii prin care putem declara o valoare minima sau maxima pentru latimea sau inaltimea unui element. Proprietatile min-width si max-width seteaza latimea minima si maxima pentru un element. Regurile nu se schimba atunci cand vrem sa declaram o valoare minima sau maxima pentru inaltimea unui element , iar proprietatile min-height si max-height sunt create special pentru asta. Valorile pentru declararea latimi minime sau maxime pentru un element sau declararea valori minime sau maxime pentru inaltimea unui element pot fi doar in pixeli sau procente.

Proprietatile min-width si max-width sunt folosite cel mai adesea la un design responsive, design al pagini web care se modifica in functie de rezolutia ecranului.

PROPRIETATEDESCRIERE
  
heightseteaza inaltimea unui element
max-heightseteaza inaltimea maxima pentru un element
max-widthseteaza latimea maxima pentru un element
min-heightseteaza inaltimea minima pentru un element
min-widthseteaza latimea minima pentru un element
widthseteaza latimea pentru un element