Cauta rapid aici ↑

CSS3 Text 3D

Nu mai este un secret ca standardul CSS3 ne ofera posibilitatea de a creea un efect pe text ce lasa impresia ca este 3D. Proprietatea care este responsabila de acest lucru este text-shadow, proprietate pe care am prezentat-o in acest tutorial. CSS3 EFECTE PE TEXT

In exemplul de mai jos aceasta proprietate este folosita din plin. Pentru a creea efectul de 3D va trebui sa construim in continuare aceasta umbra cu ajutorul proprietatii text-shadow scriind in continuare inca o umbra si separate prin virgula (pe aceeasi proprietate) si apoi inca una si tot asa pana ce rezultatul este pe placul nostru. In exemplul urmator va arat efectul de text 3D si sub acest text am inserat un input range personalizat cu care puteti vedea cum se schimba dimensiunea textului in pixeli mutand slider-ul de la stanga la dreapta si invers.

Intreg codul pentru acest efect este urmatorul pe care il puteti copia si folosi dupa bunul plac. Va recomand sa folositi acest efect doar pe text de dimensiune mare si foarte mare, in caz contrar nu va avea efectul dorit.