Cauta rapid aici ↑

Stilizarea tuturor tag-urilor prin folosirea caracterului special asterisk

Limbajul CSS ne permite sa declaram un stil pentru toate tag-urile HTML. Pentru a reusi asta avem nevoie doar de caracterul special asterisk urmat apoi de acolade in care vom declara toate stilurile pe care ni le dorim. Prin aceasta modalitate putem fi siguri ca nu am omis un anumit tag iar stilurile declarate se vor aplica pe toate elementele HTML din pagina.

Folosirea acestei modalitati are si dezavantaje si nu este recomandat sa fie folosita decat daca vrem sa aplicam un stil aparte pe toate elementele HTML. In exemplul urmator va voi arata cum putem impiedica ca un utilizator sa copieze un text din site-ul nostru direct din pagina deschisa in browser. Chiar daca aceasta modalitate nu este perfecta si asta pentru ca utilizatorul se poate uita in codul paginii si poate copia de acolo... insa prin urmatorul exemplu ii vom ingreuna munca.

Prin folosirea acestor stiluri in fisierul extern CSS vom putea impiedica utilizatorii sa copieze din paginile noastre orice continut sub forma de text chiar daca acesta foloseste o combinatie de taste precum Ctrl + A (select all) urmat de CTRL + C (copy) si in cele din urma Ctrl + V in fisierul lor.