Cauta rapid aici ↑

HTML -- ATRIBUTE GENERALE

Fiecare tag HTML are atribute cu valori ce ii sunt adresate numai lui sau in anumite cazuri si la alte tag-uri. Un singur atribut al aceluiasi tag HTML are mai multe valori din care sa alegem si intotdeauna va fi pus catre tag-ul de deschidere.

De exemplu, la tag-ul ce desemneaza un paragraf <p></p> putem sa afisam textul pana la marginea din dreapta al spatiului in care este acest paragraf. Pentru aceasta trebuie sa folosim un text ce este suficient de lung pentru a ajunge pe minim doua randuri. Sintaxa este urmatoarea:

Asadar fiecare tag HTML are atributele lui caracteristice ce sunt ale lui default. Exista cateva atribute ce pot fi folosite pe orice tag HTML. In functie de ce ne dorim si pe masura ce asimilam mai multe informatii putem folosi urmatoarele atribute generale: class, id, style si title . Acestea sunt cele mai folosite atribute generale.

ATRIBUTE GENERALE CARE SUNT CELE MAI FOLOSITE

  • CLASS -- defineste o declaratie de stil ce ii este atribuita tag-ului HTML si poate fi refolosita
  • ID -- poate defini o declaratie de stil ce ii este atribuita tag-ului HTML si in acest caz nu poate fi refolosita sau poate reprezenta o "placuta de identificare" cu care mai apoi este apelat acest tag HTML printr-un limbaj de programare client [JavaScript].
  • STYLE -- defineste un stil inline sau pe element cu scopul de a suprascrie o parte dintr-o declaratie de stil
  • TITLE -- defineste un text ce vrem sa fie afisat atunci cand mouse-ul este deasupra tag-ului HTML