Cauta rapid aici ↑

HTML DE BAZA

Afisarea unui titlu se face cu ajutorul tag-ului <h1></h1> . Acest titlu nu este singurul, el este definit pana la <h6></h6> si in functie de cel folosit, afisarea textului din interiorul lui este mai mic sau mai mare in browser, <h2></h2> afiseaza cel mai mare text titlu si apoi scade ca marime pana la <h6></h6> . Continutul acestor tag-uri titlu este foarte important pentru motoarele de cautare si trebuie sa avem grija ce text punem.

HTML PARAGRAF

Dupa afisarea unui titlu in pagina html, acum este nevoie ca acest titlu sa aibe si un paragraf. Tag-ul pentru inserarea unui paragraf este <p></p> .

HTML LINK-uri

Pentru inserarea unui link in pagina HTML se foloseste tag-ul pereche <a></a> [ ancora ] . Ca atribut al acestuia pentru a putea adauga un link pe text sau imagine vom folosi atribut -ul HREF (hiperreferince) la care ii adaugam ca valoare link-ul catre care vrem sa facem referire. In setarile acestuia de baza sunt incluse culoarea mov atunci cand formateaza un text si textul este subliniat. Acestea se pot schimba insa trebuie avuta putina rabdare pana la lectia cu CSS , insa daca vreti neaparat sa stilizati link-urile intrati in pagina de CSS LINK-URI.

HTML Imagini

Pentru adaugarea unei imagini in pagina noastra HTML trebuie sa folosim tag-ul nepereche <img> . Ca atribut va trebui sa folosim SRC si la fel ca la link-uri ii vom atribui ca valoare calea catre locul unde se afla poza.

De retinut ca exista doua tipuri de link-uri. Link-uri cu cale absoluta care sunt cele mai folosite si contin intreg URL-ul [ http://www.modelulstandard.ro/poze/nume_poza.png ] si link-uri cu cale relativa si care parcurg intreg drumul pana la gasirea pozei. Ex: Daca poza se afla in directorul (folder) "poze" si pagina noastra HTML se afla imediat in afara acestui director atunci link-ul arata in acest fel: [poze/nume_poza.png]. In cazul in care fisierul nostru HTML se afla intr-un alt director ori subdirector atunci trebuie sa folosim cateva caractere speciale pentru "iesirea" din director sau subdirector → ../ ← si in acest caz link-ul ar arata altfel [ ../poze/nume_poza.png ]. Atentie mare la ce cale folositi pentru a face referire catre poza ori fisierul pe care vreti sa il afisati.