Cauta rapid aici ↑

HTML -- ELEMENTE

Asa cum am mai spus exista doua tipuri de tag-uri: pereche si nepereche. Tag-urilor pereche li se mai spune si tag-uri de deschidere si tag-uri de inchidere si in functie de ce tag-uri folosim, informatia din interiorul acestora va fi formatata dupa acele tag-uri.

Limbajul HTML permite formatarea informatiei dupa mai multe tag-uri in acelasi timp. Regula fiind ultimul deschis, primul inchis si fara sa vreti am facut acest lucru atunci cand am folosit tag-urile pereche
<html></html>, <head></head> si <body></body> .
Asadar NU UITATI regula ULTIMUL DESCHIS -- PRIMUL INCHIS .

Tag-urile nepereche sau simple pot fi folosite fara grija si din fericire acestea nu sunt prea multe. In afara tag-ului nepereche <img> mai sunt si altele.

Tag-ul <hr> reprezinta acronimul de la horizontal rule si acesta nu face altceva decat sa traseze o linie orizontala in spatiul in care este prezent. Default traseaza o linie orizontala pe toata lungimea spatiului in care este prezenta, de culoarea neagra si grosimea de 1px.

Un alt tag nepereche este <br> iar acesta nu face decat sa se treaca pe randul urmator sau altfel spus este echivalentul lui ENTER intr-un document Microsoft Word.

Un alt aspect pe care trebuie sa il retineti este acela ca limbajul HTML nu este case-sensitive iar asta inseamna ca un tag pereche poate fi scris cu tag de deschidere cu majuscule si inchis cu tag de inchidere cu minuscule sau invers ori doar cu majuscule. Ex: <P>Text formatat</p> sau <P>Text formatat</P>.

Ca recomandare este bine sa folositi minuscule in toata sintaxa codului HTML si NU UITATI REGULA ULTIMUL DESCHIS -- PRIMUL INCHIS .