Cauta rapid aici ↑

Cum facem sa deschidem intotdeauna primul link din pagina intr-un nou tab

Deschiderea primului link din pagina intr-un nou tab se poate realiza foarte usor din HTML, dar ce ne facem daca site-ul nostru are sute sau mii de pagini. Pentru a realiza acest lucru trebuie sa fim siguri ca avem deja in fiecare document HTML link catre fisierul extern ce contine functiile noastre JavaScript. Nu cred ca mai este nevoie sa va spun ca limbajele CSS si JavaScript trebuie sa se afle in fisiere externe.

Pentru a realiza acest lucru, fie ca este vorba de a deschide primul sau al catelea link ne dorim din pagina intr-un nou tab ori ca acesta sa fie stilizat diferit fata de restul link-urilor, vom avea nevoie de o functie pe care o voi seta sa se apeleze automat.

 (function(){ var link1 = document.links[0]; link1.addEventListener("click",function(){ link1.target = '_blank'; }) })(); 

Proprietatea links din obiectul document ne intoarce toate link-urile din acea pagina, adica un array cu toate link-urile si pentru a fi siguri ca vom selecta primul sau al catelea link ne dorim va trebui sa ii declaram in parantezele drepte cifra zero pentru primul link sau cifra ce reprezinta al catelea link este acesta. Mai mult decat atat proprietatea links ne intoarce intregul element HTML cu toate atributele sale si daca ne dorim putem sa le dezactivam pe cele existente din JavaScript sau putem adauga altele noi, printre care si stiluri inline CSS pe acest element.

Putem face aproape orice ne dorim in momentul in care am selectat un element, lasand tot ce are in acel moment acel element HTML ca fiind setarile lui de baza.