Cauta rapid aici ↑

Cum sa schimbi titlul pagini cu javascript

JavaScript ne permite sa facem modificari majore asupra unei pagini web iar schimbarea textului ce se afla in interiorul tag-ului title si este vizibil in browser in partea de antet se poate realiza foarte usor. De cele mai multe ori vrem ca textul sa se schimbe in momentul in care vizitatorul pagini deschide o alta pagina in browser sau isi indreapta atentia spre alta pagina pe care o are deja deschisa in acel browser, practic pagina noastra isi pierde evenimentul focus si este declansat evenimentul blur ce va face sa ruleze o functie creata de catre noi.

Dupa cum se vede in script-ul de mai sus, functia noastra este una parinte si este declansata la evenimentul blur al paginii si tot functia noastra are in componenta ei inca o functie copil ce are acces la variabilele functiei parinte si dupa aceasta avem o variabila ce are ca valoare setarea unui interval de timp de rulare a functiei copil si am realizat asta folosindu-ne de metoda setInterval(). In cadrul functiei copil avem si o structura conditionara if. Aceasta ne permite sa setam valoarea variabilei i la zero in momentul in care variabila i are o valoare mai mare decat lungimea array-ului unde se afla textul ce este luat de catre functia copil.

Putem merge mai departe si daca ne dorim sa revenim la textul initial al pagini cand vizitatorul a revenit in pagina noastra, atunci putem creea o alta functie ce va fi declansata la evenimentul focus. In aceasta functie va trebui sa oprim rularea functie copil folosindu-ne de metoda clearInterval() si apoi sa setam textul pe care il avea pagina initial.