Cauta rapid aici ↑

Evenimentul toggle in JavaScript

Acest eveniment este des intalnit in Jquery si face parte din aceasta librarie JavaScript. In JavaScript acest eveniment este asociat cu tag-ul HTML 5 details care inglobeaza in structura lui alte tag-uri HTML care contin diferite informatii alese de catre noi. Desi HTML 5 este aparut de cativa ani buni, acest tag nu este suportat de toate browser-ele si din acest motiv nici evenimentul toggle in JavaScript nu are prea mare popularitate. Din fericire browser-ul Chrome suporta foarte bine acest tag si evenimentul toggle.

Asa cum spuneam, tag-ul pereche details poate contine in structura lui alte tag-uri HTML cu diferite informatii ascunse privitorului. Modalitatea de a recunoaste vizual un tag details este ca inaintea unui cuvant se afla un triunghi pe fundal negru orientat cu varful spre dreapta sau mai bine spus culcat pe partea dreapta. In momentul cand se da click pe acel cuvant sau triunghi, tag-urile ce contin informatii din interiorul tag-ului parinte details sunt afisate, iar daca efectuam click a doua oara, aceste tag-uri copil sunt ascunse.

In JavaScript, in momentul cand se efectueaza click prima si / sau a doua oara pe tag-ul details este declansat evenimentul toggle, eveniment pe care vom rula o functie ce va face urmatoarele modificari de stil.

Codul pentru exemplul de mai sus.