Cauta rapid aici ↑

JavaScript -- Bucla For

Aceasta este o structura repetitiva si care la fel ca bucla while poate avea numar necunoscuti de pasii. Atata timp cat conditia este adevarata se va rula un bloc de cod pana ce conditia nu mai este indeplinita sau adevarata.

Structura repetitiva for

Vom folosi aceasta structura repetitiva in care vrem sa rulam un bloc de cod atata timp cat conditia este indeplinita sau adevarata.

  • conditie1 → Este executata o singura data, la intrarea in bucla for. Aceasta conditie va fi folosita cel mai adesea la initializarea variabilelor folosite in cadrul buclei for.
  • conditie2 → Aceasta conditie contine o expresie care se evalueaza inaintea fiecarei repetitii. Rezultatul acesteia este de tip boolean si daca valoarea este adevarata, atunci se va mai efectua o repetitie, iar daca rezultatul este fals, atunci se iese din bucla for.
  • conditie3 → Aceasta conditie se executa la sfarsitul fiecarei repetitii, dupa ce blocul de cod dintre acolade a fost executat o data. Cel mai adesea, aceasta conditie este folosita pentru a modifica valoarea variabilelor ce participa la bucla for.

In browser ne va suprascrie intreg continutul si ne vor apare textul Cifra 0 ... Cifra 5 unul sub celalant.