Cauta rapid aici ↑

Cuvintele cheie this si arguments

Cuvantul this

Acest cuvant este foarte important pentru JavaScript. Acest cuvant cheie se mai gaseste si in alte limbaje de programare si la fel ca in alte limbaje, cuvantul this face referire la obiectul din care face parte. Cu ajutorul acestui cuvant vom putea declara o clasa desi in JavaScript nu exista clase. Este un mic paradox iar noi putem declara o clasa.

Pana acum la crearea unei functii foloseam cuvantul function.Tot asa vom proceda si in continuare. In interiorul functiilor puteam declara variabile ce aveau diferite valori. In locul cuvantului cheie var vom folosi cuvantul cheie this urmat imediat de caracterul punct ( . ) si numele variabilei sau al functiei. Desi nu am spus pana acum si o variabila poate avea ca valoare o functie.

Cuvantul cheie this mai are si un alt rol. Acesta se poate referi la o variabila declarata global daca acea variabila nu exista in interiorul functiei. Practic ceea ce face mai exact cuvantul this este sa caute numele variabilei in interiorul functiei si daca nu o gaseste sa o caute in exteriorul functiei si sa foloseasca valoarea variabilei, daca exista. In caz contrar interpretorul JavaScript ne va returna ca respectiva variabila este nedefinita (undefined).

Cuventul cheie arguments

Rolul cuvantului arguments este de a facilita accesul functiei la toate argumentele pe care le declaram in momentul cand invocam acea functie indiferent de cate argumente sunt.