Cauta rapid aici ↑

Metodele createElement, createTextNode si appendChild

In JavaScript avem posibilitatea sa cream un element ce va contine un text (sau altceva) si apoi sa il afisam in interiorul unui alt element. Metodele createElement() si createTextNode vor fi legate de documentul insusi iar metoda appendChild() o vom lega de elementul din care va face parte.

Pentru a complica putin toate acestea, elementul va fi creeat la un anumit eveniment si in acest caz va fi click in fereastra browser-ului. Vom folosi metoda addEventListener() pe obiectul window, careia ii vom atasa doi parametri. Primul va fi evenimentul la care sa se declanseze rularea unei functii reprezentand parametrul doi ce va creea elementul pe care il dorim in pagina.

Aceasta metoda are dezavantajul ca de fiecare data cand se efectueaza click, aceasta fuctie va rula si va afisa inca un paragraf identic cu cel de dinainte. Pentru a elimina aceasta problema va trebui sa ne folosim de conditia if pentru a impiedica functia sa mai afiseze inca un paragraf.

Nici aceasta metoda nu este infailibila si special am parcurs acest drum pentru a va arata ce probleme pot aparea. Scopul era acela de a va familiariza cu aceste metode iar modalitatea cea mai buna este sa nu afisati in acest mod un paragraf.

De cele mai multe ori vom folosi aceasta metoda doar in momentele in care avem foarte multe pagini in site si ne dorim sa afisam un element nou in pagina la incarcarea documentului. Aceasta modalitate de a afisa un element are darul de a fi foarte usor de implementat, cu conditia ca in fiecare document HTML sa avem link catre un fisier extern.