Cauta rapid aici ↑

JavaScript -- Window Location

In JavaScript putem redirectiona un vizitator intr-o alta pagina web decat cea in care crede ca va ajunge. Desi nu este o practica foarte buna si asta pentru ca nemultumeste vizitatorul, va voi arata si explica cum se face. Acest lucru este foarte usor de realizat si cu ajutorul limbajului HTML insa are neajunsul ca motoarele de cautare sa indexeze gresit link-urile noastre din pagina.

In exemplul urmator voi folosi obiectul window caruia ii voi atribui proprietatea location iar valoarea acesteia va fi URL-ul catre pagina pe care vrem sa o incarcam. Nu uitati sa folositi calea absoluta catre pagina web. In momentul in care vom incerca sa incarcam pagina in browser, indiferent daca vom avea continut HTML inainte sau dupa scriptul nostru, codul javascript va redirectiona utilizatorul catre pagina pe care vrem sa i-o afisam si nu va putea sa se intoarca in documentul din care s-a facut trimitere.

Putem merge mai departe si sa redirectionam utilizatorul intr-o alta pagina web chiar daca apasa pe un link normal. Pentru a realiza acest lucru vom avea nevoie de o functie ce o vom creea in scriptul nostru si o vom apela la evenimentul click pe acel link. Dupa ce vom declara ce functie sa se apeleze la evenimentul click ii vom spune browserului sa returneze fals setarea de baza si in cazul nostru va fi valoarea de la atributul href.