Cauta rapid aici ↑

JavaScript -- Window

Obiectul Window

Obiectul window este suportat de catre toate browserele si reprezinta fereastra browserului. Toate celelante obiecte, functiile si toate variabilele devin automat membri ai obiectului window. Variabilele globale sunt proprietatii ale obiectului window. Toate functiile sunt metode ale obiectului window. Pana si elementele HTML sunt considerate ca facand parte din obiectul window.

Proprietatile innerWidth si innerHeight

Cu ajutorul acestor proprietatii vom putea afla latimea sau inaltimea unui obiect. In exemplul urmator vom afla care este latimea si inaltimea in pixeli a ferestrei browserului. Puteti apoi sa redimensionati fereastra browserului si sa apasati din nou butonul verde pentru a vedea la ce dimensiuni au ajuns.

Metodele open() si close()

Cu ajutorul acestor metode putem deschide o noua fereastra sau o putem inchide o fereastra. Metoda open() va avea mai multi parametri cu valoare. In exemplul urmator voi deschide o noua fereastra cu latimea si inaltimea de 500pixeli. Dupa ce am deschis fereastra noua voi folosi metoda close() pentru a inchide noua fereastra. In script voi declara mai intai variabila in afara functiilor si in acest mod ea devine globala si apoi o apelez in interiorul functiilor.